Tips voor de perfecte kersttafel!

Tips voor de perfecte kersttafel!

Kerstmis is bijna in zicht! Hierdoor gaan nu langzamerhand ook al die kerstvoorbereidingen van start (cadeau's inkopen, recepten zoeken, en ga zo maar door). Doordat deze periode al druk genoeg is, heeft Pluk speciaal voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jouw kersttafel zal schitteren in een mum van tijd!

1.  Kies je stijl en kleurstelling

Als eerste kies je een stijl of kleurstelling die bij jou past, hierdoor zal je meer tevreden zijn over het eindresultaat. Ga voor kleuren of decoratie die bij de kerstsfeer horen. Zo creëer je met wit, goud en groen een chique uitstraling en kun je eventueel rode details toevoegen om de kerstsfeer nog beter naar voren te laten komen.

2. Kies een tafelkleed

Ten tweede kies je een tafelkleed die bij je interieur en servies past. Hierbij hou je rekening met de sfeer die je wilt uitstralen. zo komt een wit tafelkleed altijd veel opgeruimder over dan een rood of groen kleed.

3. Feestelijk servies

Kies een leuk kerstservies, dat er feestelijk uitziet. In de voorbeelden, gebruiken wij 2 verschillende sets (Star Fever of het Broste servies). Om een chique effect te creëren kun je onderborden gebruiken. Daarbij is het leuk dat de gasten aan het aantal gestapelde borden kunnen zien hoeveel gangen het diner bevat.

4. Glazen en drinken

Bij elk gerecht hoort een bijpassend drankje. Het beste is dan ook om voor elk drankje een ander glas te gebruiken. Zo schenk je witte wijn in een ander glas dan het glas voor champagne. Daarnaast is een waterglas altijd op zijn plaats naast het wijnglas en kun je hiervoor ook een leuke karaf op tafel plaatsen. Hierdoor denk je ook direct aan de mensen die geen alcohol drinken. Gelukkig heeft Pluk voor hen ook leuke glazen, zodat hun drankjes er even feestelijk uitzien.

5. Decoreren

Nu de tafel gedekt is, zorgt de laatste stap voor het prachtige eindresultaat. Om de tafel verder aan te kleden kun je in het midden kerstboomkaarsen zetten of leuke kerstservetten bij het servies leggen. Zelf hebben wij de palmboomlepeltjes en het porseleinen rendierhoofd gebruikt om het geheel nog feestelijker te maken. Voor de finishing touch kun je glitter decoratie op de tafel strooien, die je in veel doe-het-zelf-zaken kan terugvinden. Vergeet ook geen bloemen toe te voegen om er echt een feestelijk geheel van te maken. Zelf gebruikten wij nog handige producten voor op tafel die bijdragen aan dat luxe effect, zoals het gouden peper en zout stelletje of taartschep.

VLOG #6

VLOG #6

VLOG #5

VLOG #5